PUHEENJOHTAJAN PULINOITA  30.7.2021

Osa 2

Hei kaikki jäsenet, helmikuun pulinoissa lupasin palata asiaan tuotapikaa.

Aikaa on vierähtänyt lähes ½ vuotta! Monesti olen aloittanut mutta en ole saanut mitään järkevää valmista. Nyt on kesä ja helle, ulkonakaan ei pysty olemaan, niin että yritän taas.

Hallitus on kokoontunut alkuvuonna 10 kertaa, käsitellyt samoja asioita useammassa kokouksessa.

Saanut jotakin aikaankin: vuoden 2020 kirjanpito, toimintakertomus ja tilinpäätös, Stealle raportti 2020 avustusten käytöstä, yhdistyksen kevätkokous, uusien sääntöjen hyväksyntä PRH:ssa, yhdistykselle tila Lounatuulet Yhteisötalossa ja muutto Suvituulesta.

Paljon on vielä keskenkin: Kirjanpito 2021 päällimmäisenä, pitäisi löytää edullinen kirjanpitäjä.

Toiminnan käynnistäminen pandemiasta huolimatta. Ensi vuoden toimintasuunnitelma ja sen rahoitus. Jäsenkadon pysäyttäminen. Vapaaehtoisten rekrytointi yhdistykseen ja kerhoihin.

Haasteita riittää, apuanne kaivataan.

Liitto käynnistää syksyllä Mennään verkkoon -digihankkeen. Hanke tarjoaa tukea vertaisoppimisryhmän perustamiseksi. Hankkeen työntekijöiksi on valittu Katri Melin ja Kerttu Ojalehto. Syyskuusta alkaen Katrilta ja Kertulta voi pyytä apua paikallisen digituen tarjoajan ja vapaaehtoisen opastajan löytämiseen ja vertaisoppimisryhmän aloittamiseen.

Tässä olisi sopiva ryhmä joka kerhoon, vetäjä puuttuu.

Vertaistukea käynnistettiin Turussa 29.6. 18 henkilöä oli paikalla. Jatkossa tarvittaneen kaksi ryhmää: Äskettäin sairastuneet ja kauemmin sairastaneet. Tässäkin olisi digiyhteydellä käyttöä, saataisiin piiriä laajennettua ja kokoontumisia useammin.

Uusia toimintamuotoja voidaan kehittää, jos vain saadaan innostuneita vetäjiä. Innostus on tärkeintä, tietoja, taitoja ja tukea saadaan hankittua. Ryhtykää vapaaehtoisiksi, se tuo teille töitä, murheita ja iloa.

Oikein hyvää loppukesää ja alkusyksyä kaikille!

Turo Niemi

Puheenjohtajan pulinoita    12.2.2021

Tervehdys kaikille Turun seudun parkinson-yhdistyksen jäsenille. 

Olen Turo Niemi ja minut valittiin yksimielisesti yhdistyksen puheenjohtajaksi Yhdistyksen Ylimääräisessä kokouksessa 11.2.2021.
Tätä hätänumeron päivänä tehtyä päätöstä ei voida kai sanoa hätäisesti tehdyksi. 

Puheenjohtaja olisi pitänyt valita jo viime syyskokouksessa. Mutta kun vapaaehtoisia ei löytynyt, asia siirtyi ja siirtyi, kunnes sitten 'viimeisessä hädässä' lupauduin tähän tehtävään. 

Esko Myllylän jättämät saappaat pyörivät jaloissani, enkä koe oloani ollenkaan onnelliseksi. 

Olen 20 vuotta Eskoa vanhempi enkä enää opi uusia tapoja. Suorittajatyyppinä koetan kuitenkin tehdä parhaani yhdistyksen hallinnollisten rutiinien vakiinnuttamiseksi, jotta Kerhoilla olisi edellytykset hoitaa vaativaa tehtäväänsä jäsenistön hyvinvoinnin elvyttämisessä.


Eilisessä hallituksen järjestäytymiskokouksessa valittiin yhdistyksen 

rahastonhoitajaksi Esko Myllylä ja sihteeriksi Raimo Kytömäki.

Olemme perustaneet Tiedotus työryhmän, 

vetäjänä Markku Laaksonen 

jäseninä minä ja Raimo Kytömäki. 

Yhä keskeisempi osa tiedotusta tulee tapahtumaan verkon kautta ja tätä osaa kehittävät Raimo, Jyrki Caselius Ukista ja Keijo Välimaa Forssasta.

 Muista työryhmistä myöhemmin.
Hallitus kokoontuu helmikuun ajan joka viikko ja pyrkii kertomaan päätöksistä näillä sivuilla, käykää kanavalla. Ja nyt; Ylös, ulos ja lenkille. Talvinen luonto kutsuu liikkumaan.
YT turo